28 Temmuz 2008 Pazartesi

Meşhur dondurması




Kahramanmaraş'ın ünlü dondurma ustası Mehmet Kanbur'un mimar kızı dondurma ustası oldu.

Mado markasıyla dünyanın birçok ülkesinde dondurma kafeleri açan Kahramanmaraşlı Kanbur ailesinin küçük kızları Kadiriye Kanbur, dondurma ustası oldu. Babası ünlü dondurma ustası Mehmet Kanbur'un yanında yetişen Kadiriye Kanbur, eline aldığı et satırıyla dondurma şov yaptı. Ailesinin 4 kuşaktır dondurmacılıkla uğraştığını söyleyen Kadiriye Kanbur, "Bu meslek adeta bizim içimize işlemiş durumda. Daha henüz ilkokul yıllarında bu mesleğe gönül verdim. Babamın da çok büyük desteğini alarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Üniversitede mimarlık okudum ama şu anda mimarlık yapmıyorum" dedi.

Türkiye'de gıda sektörünün çok önemli olduğuna inandığını söyleyen Kanbur, kendisini bir yandan dondurmada geliştirmeye çalıştığını, bir yandan da yemek üzerine çalıştığını belirtti.

Baba Mehmet Kanbur ise, dondurmanın sadece erkek işi olmadığını, bayanların da bu meslekte kendilerini geliştirebileceğini ifade etti. Kızının çok yetenekli olduğunu dile getiren Kanbur, bayanların gıda sektöründe daha başarılı olduğunun altını çizdi.
Aynı zamanda mimar olan Kadiriye Kanbur, Yaşar Dondurma A.Ş.'nin yemek portföyünün geliştirilmesi amacıyla kurulan Ar-Ge departmanında çalışıyor.

Hiç yorum yok: